Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babki ziemniaczane z mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 16 szt./średnie
mięso wieprzowe 35 dag
mąka 2 łyżki
cebula biała 2 szt
tłuszcz 5 do smaku
sól i pieprz do smaku
kostka rosołowa warzywna
olej do foremek

Przepis i sposób przygotowania na: Babki ziemniaczane z mięsem

Wykonanie:
Mięso opłukać, i ugotować do miękkości z dodatkiem kostki warzywnej. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać mąkę, przyprawy do smaku, przysmażoną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć do połowy wcześniej przygotowanych foremek (najlepiej aluminiowych). Do każdej foremki włożyć po kawałku mięsa i przykryć resztą masy ziemniaczanej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 19.02.2016 07:53
Koniecznie spróbuję
jagoda5913 19.02.2016 00:25
dobry pomysł
2milutka 18.02.2016 22:42
pomysłowa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak