Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babki z bananami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 3/4 szkl.
cukier waniliowy 2 op.
mąka tortowa 1/2 szkl.
mąka krupczatka 1/2 szkl.
proszek do pieczenia pełna łyżeczka
olej 2/3 szkl.
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Babki z bananami

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Mąkę przesiać z kisielem i proszkiem do pieczenia.
Zmiksować na jednolitą masę.
Dodać olej i ponownie zmiksować.
Foremki na duże babeczki posmarować olejem i wysypać bułką tartą.
Do każdej foremki nalać ciasta do połowy wysokości, dodać plasterki banana, posypać wierzch sypkim kakao i nakryć niewielką ilością ciasta.
Upiec w temperaturze 165*C.
Ostudzone babki polukrować lub posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

medi 18.11.2012 11:07
ale super babeczka:)smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak