Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babki mięsno-warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dkg
papryka
masło do wysmarowania formy
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania formy
ser żółty do posypania (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: babki mięsno-warzywne

Kroki postępowania

1
Podsmażamy na patelni mięso mielone. Dodajemy sól, pieprz oraz wyciskamy czosnek. Gdy mięso jest już podsmażone, dodajemy do niego paprykę i 2-3 minuty podsmażamy.
Krok 1 - babki mięsno-warzywne foto
2
Masę mięsno-paprykową wkładamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułka tarta formy do muffinek. Posypujemy serem żółtym.
Krok 2 - babki mięsno-warzywne foto
3
Zapiekamy mięsne babeczki w piekarniku. W moim jakieś 20 min w 180 st. Ja podaje z makaronem i dowolna surówką. Smacznego!
Krok 3 - babki mięsno-warzywne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.07.2014 10:52
bardzo fajne te babeczki , super :)
Poison1988 02.10.2012 20:40
Pysznie wyglądają te babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak