babki mięsno-warzywne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    20 dkg
  • papryka

  • masło

    do wysmarowania formy
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do posypania formy
  • ser żółty

    do posypania (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - babki mięsno-warzywne foto
Podsmażamy na patelni mięso mielone. Dodajemy sól, pieprz oraz wyciskamy czosnek. Gdy mięso jest już podsmażone, dodajemy do niego paprykę i 2-3 minuty podsmażamy.
Krok 2 - babki mięsno-warzywne foto
Masę mięsno-paprykową wkładamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułka tarta formy do muffinek. Posypujemy serem żółtym.
Krok 3 - babki mięsno-warzywne foto
Zapiekamy mięsne babeczki w piekarniku. W moim jakieś 20 min w 180 st. Ja podaje z makaronem i dowolna surówką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 22.07.2014 10:52
bardzo fajne te babeczki , super :)
Poison1988 02.10.2012 20:40
Pysznie wyglądają te babeczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat