Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka zwyczajna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 500 g
cukier 200 g
masło 250 g
jajko 4 szt.
mleko 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 op.
rodzynki 100 g
skórka z cytryny
migdały według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka zwyczajna

Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, żółtka, mąka ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, mleko, rodzynki, skórkę z cytryny, a na koniec pianę z białek. Masą tą wypełnić formę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną siekanymi migdałami. Piec przez 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.01.2014 07:57
super babka
Justyna28 30.04.2012 13:25
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak