Babka ziemniaczano-marchewkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • marchew

    6 szt
  • cebula

    6 szt
  • kiełbasa

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    2/3 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
Marchewkę, ziemniaki i cebulę obieramy i myjemy, Marchewkę, ziemniaki i połowę cebuli trzemy na tarce od plasków ziemniaczanych.
Krok 2 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
Drugą połowę cebuli kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.
Krok 3 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
Wszystko razem mieszamy wraz z jajkami i mąką, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko przelewamy do blachy do pieczenia.
Krok 4 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mira85 19.07.2013 20:25
fajne na obiad
migotka28 19.07.2013 18:29
nie jadłam nigdy
Stenka 19.07.2013 08:17
ciekawy przepis
malaczarna23 19.07.2013 07:16
bardzo smaczne
jasiek 18.07.2013 22:37
muszę to wypróbować
iwi 18.07.2013 22:01
Supcio to danie.
AnielskaSlodycz 18.07.2013 22:00
Fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat