Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z dziczyzną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
cebula 1
sól do smaku
dziczyzna 10 dag
słonina 7 dag
majeranek 1 szczypta
boczek wędzony 4 plastry
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z dziczyzną

Kroki postępowania

1
Dziczyznę (części gulaszowe z dzika) mielimy w maszynce. Przyprawiamy solą oraz pieprzem czarnym. Słoninę drobno siekamy lub mielimy. Dodajemy do niej dziczyznę. Przyprawiamy majerankiem i mieszamy.
Krok 1 - Babka ziemniaczana z dziczyzną foto
2
Ziemniaki wraz z cebulą trzemy na tarce. Odlewamy łyżkę krochmalu.
Krok 2 - Babka ziemniaczana z dziczyzną foto
3
Masę mięsną dodajemy do startych ziemniaków i również dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do blaszki.
Krok 3 - Babka ziemniaczana z dziczyzną foto
4
Na wierzchu babki układamy paski boczku.
Krok 4 - Babka ziemniaczana z dziczyzną foto
5
Tak przygotowaną wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170C. Pieczemy około 1,5 godziny.
Krok 5 - Babka ziemniaczana z dziczyzną foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Babka ziemniaczana z dziczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.08.2013 07:54
smaczne danie
olkaaa 05.07.2013 07:56
chętnie wypróbuję
Grażyna13 07.04.2013 19:24
Super, fajny przepis :)
owca441 06.04.2013 18:58
muszę ją zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak