Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana Joannay

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula biała 2 szt
boczek wędzony 400 gram
mąka pszenna 3 łyżki
jaja 3 szt
sól prowansalska 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana Joannay

Starłam ziemniaki na tarce o drobnych oczkach
do startych ziemniaków dodałam mąkę i wymieszałam
boczek pokroiłam w kostkę i podsmażyłam , dodałam posiekaną cebulę i zarumieniłam
boczek z cebulą dodałam do masy ziemniaczanej i jajka, wymieszałam
doprawiłam solą, pieprzem i majerankiem
Przygotowaną masę przełożyłam do posmarowanej masłem długiej, wąskiej blaszki.

Piekłam przez pół godziny w 200 stopniach, a potem przez godzinę w 150 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 29.06.2013 09:55
rewelacja polecam
Boska_Agatka 29.06.2013 09:49
bardzo fajne polecam
SmakolykiJoanny 29.06.2013 09:13
Każdy z nas ma swój ulubiony smaczek .
iwi 29.06.2013 08:37
Fajne klimaty.
Habibi 29.06.2013 08:03
Wspomnienie dzeciństwa :) Bardzo lubię z kwaśną gęstą śmietaną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak