Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
podgardle wędzone 30 dkg
cebula 2 duże
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
jaja 2 szt
mąka pszenna 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

Kroki postępowania

1
ziemniaki obierz, umyj, osusz i zetrzyj razem z jedną cebulą, jak na placki ziemniaczane, dodaj jaja, mąkę i przyprawy
Krok 1 - babka ziemniaczana foto
2
drugą cebulę pokraj w kostkę, podgardle też pokroić w kostkę i razem przesmażyć na patelni, lekko przestudzone dodaj do masy i wymieszaj, dopraw dość pikantnie
Krok 2 - babka ziemniaczana foto
3
naczynie w którym będzie się piekło wysmaruj tłuszczem i wylej masę, wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz 1,5 godziny
Krok 3 - babka ziemniaczana foto
4
podawaj lekko przestudzoną
Krok 4 - babka ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.12.2013 11:29
od jakiegoś czasu zabieram się żeby zrobić :)
Krystyna32 16.11.2013 09:08
muszę wypróbować
owca441 24.05.2013 20:55
ziemniaczane pyszności
Alex_M 18.05.2013 21:27
uwielbiam taka babe! :)
kuklik 12.05.2013 19:26
jakoś jeszcze nie robiłam
Katarzyna/kate1980 11.05.2013 20:34
moja mama kiedyś robiła nie wiem dlaczego ja sama nigdy jej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak