Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 30 dag
cebula biała 2 sztuki
jajko 2 sztuki
mąki 7 łyżek
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
buła tarta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tarce,wkładamy do miski ziemniaki.Boczek kroimy w drobną kosteczkę,cebulkę równiesz w kostkę,podsmarzamy na złoty kolor boczek z cebulką.Do miski z ziemniakami dodajemy jajka mąke,boczek z cebulką wystudzone i przyprawy.Wszystko mieszamy i wykładamy na blaszkę posypaną bułką tartą.Babkę pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.05.2013 21:56
pyszna zapiekaneczka :)
pestka 02.04.2013 19:49
nigdy nie piekłam ziemniaczanej babki - muszę spróbować
Joanna46 13.11.2012 14:39
Bardzo syte i pewnie smakowite.
Ada-Gaba 07.10.2012 13:54
super
adelajda 01.10.2012 21:19
w moim rodzinnym domu babcia robiła w takiej formie od babki !
gusia1000 28.08.2012 20:49
Zawsze dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak