Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 1 kilogram
kiełbasa 500 gram
pieczarki 500 gram
ser żółty 250 gram
papryka 3 sztuki
mąka 1 szklanka
kasza manna 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
jaja 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

ziemniaki mieliny na drobno, pieczarki, kiełbasę i parykę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy. wszystkie składniki mieszamy i przelewamy do tortownicy. zapiekamy w tem 200 stopni przez ok godzine ( do momentu az sie nie zetnie w srodku) podawac z ketchupem i majonezem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 07.01.2013 19:53
ekstra
Beatris 07.06.2012 22:18
Z chęcią bym posmakowała.
Dorian 02.06.2012 07:41
super fajna ta babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak