Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziamniaczana z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wędzony boczek 20 dag
jajko 3 sztuki
olej 3 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
tymianek 2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz i sól do smaku
tłuszcz do formy
grzyby 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziamniaczana z grzybami

Gzryby oczyścić, pokroić w plastry, usmażyć na oleju.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, dodać do grzybów pod koniec smażenia.
Boczek pokroić w drobną kostkę i przyrumienić.
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. W razie potrzeby osączyć.
Do startych ziemniaków dodać boczek z tłuszczem, grzyby, zioła, jaja, pieprz oraz sól.
Wszystko razem dokładnie połączyć.
Formę do zapiekania nasmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec, aż babka się przyrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak