Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 5 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
kisiel żurawinowy 2 opakowania
mąka pszenna 1 szklanka
olej rzepakowy 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Dodatki

żurawina suszona 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z żurawiną

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, gdy będą sztywne dodać cukier i żółtka. Gdy to się połączy dodawać po łyżce mąki, proszek do pieczenia, olej oraz kisiel. Wszystko miksować 2 minuty. Na koniec dodać suszoną żurawinę i wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy do babki i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.03.2015 16:18
wygląda pysznie:)
Sroczka 18.03.2015 15:43
Pyszna babka, zjadłabym kawałek.
gosia1988 18.03.2015 14:51
smakowicie wygląda
nogawkuchni 18.03.2015 14:48
Pyszna babka,prezentuje się bardzo dorodnie i zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak