Babka z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jajko

    5 sztuk
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • kisiel żurawinowy

    2 opakowania
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • olej rzepakowy

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

Dodatki

  • żurawina suszona

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, gdy będą sztywne dodać cukier i żółtka. Gdy to się połączy dodawać po łyżce mąki, proszek do pieczenia, olej oraz kisiel. Wszystko miksować 2 minuty. Na koniec dodać suszoną żurawinę i wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy do babki i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 18.03.2015 16:18
wygląda pysznie:)
Sroczka 18.03.2015 15:43
Pyszna babka, zjadłabym kawałek.
gosia1988 18.03.2015 14:51
smakowicie wygląda
nogawkuchni 18.03.2015 14:48
Pyszna babka,prezentuje się bardzo dorodnie i zachęcająco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat