Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z porzeczkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
margaryna 125 gram
cukier 1 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
porzeczki czarne 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z porzeczkami

Margarynę utrzeć z jajkami. Stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasto przełożyć do formy, wsypać połowę porzeczek, wylać resztę ciasta i wyłożyć resztę porzeczek. Piec ok. 40 min w dość mocno nagrzanym piekarniku. Ciepłą babkę posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.07.2013 21:45
bardzo smaczna babeczka
Pusia 19.06.2013 09:11
smacznie wygląda
caralajna 22.03.2013 18:31
czarne porzeczki na pewno dodają charakteru babce ;)
Renata22 23.11.2012 21:00
super babeczka ;)
Ada-Gaba 06.03.2012 13:03
świetna
alaaa 30.01.2012 19:02
mo?e dobrzy by by?o oprószy? porzeczki m?k? ,wtedy by nie opad?y,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak