Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z nutą porzeczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 g
kakao 5 łyżeczek
cynamon Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 szklanki
dżem porzeczkowy 5 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 3 szt
cukier kryształ 1 szkl
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z nutą porzeczki

Szykujemy składniki w temp pokojowej. Mąkę cynamon. Sodę przyprawę do piernika przesiewamy na sicie. W garnku cukier mieszamy z kakao. Dolewamy mleko i mieszamy. Dodajemy masło i gotujemy. Następnie studzimy.

Do wystudzonej masy dodajemy sypkie składniki. Mieszamy drewnianą łyżką. Dokładamy dżem. Białka ubijamy na sztywno. Do masy dodajemy żółtka a następnie delikatnie białka. Ciasto przelewamy do formy babki i pieczemy 45 minut. W temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.04.2016 19:50
wg mnie babka na 5 :-)
ben-ka 14.04.2016 22:05
Piękną dekorację miałaś na święta.
Bernadeta1 31.03.2016 20:07
pięknie i smacznie się prezentuje ta Twoja świąteczna babka
agnieszka214 31.03.2016 19:44
Świąteczna babeczka
mirosława4 31.03.2016 19:44
piękna dekoracja :)
MałaMi89 31.03.2016 17:30
Babka na pewno pyszna :) ale mnie to i ten kurczaczek zauroczył ;)
IZABELA29 31.03.2016 16:10
dziękuje bardzo
Czyki 31.03.2016 16:07
Świetna babka i taka piękna dekoracja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak