Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 4
mąka 2 szlanki
mak 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem

Kroki postępowania

1
Margarynę i jajka utrzeć z cukrem.
Krok 1 - Babka z makiem foto
2
Do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Babka z makiem foto
3
Do masy dodać niezmielony mak. Piec w 180 stopniach przez około 50 minut.
Krok 3 - Babka z makiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.01.2015 11:06
łatwy przepis,tez nieraz pieke
Zdzisław 25.01.2015 18:37
takie słodkości lubię
mirosława4 25.01.2015 13:47
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak