Babka z makiem

Babka z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier kryształ

    1 1/2 szkl
  • woda

    1/2 szkl
  • jaja

    4 szt
  • mąka tortowa

    1 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • zapach migdałowy

    kilka kropel
  • mak

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem i wodą ogrzewamy w garnku cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia składników. Nie możemy dopuścić żeby się zagotowało.
Gdy margaryna się rozpuści, garnek odstawiamy do ostygnięcia.

Po całkowitym wystudzeniu dodawać cały czas ucierając robotem jaja, mąkę, proszek do pieczenia, na koniec dodać mak i zapach.


Piec w temp. 180 st. przez ok 45 min. w tortownicy z kominkiem bądź keksówce.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

18.08.2016 13:40
pyszna babka!

Pietruszka

10.01.2014 11:01
muszę w końcu upiec taką babkę

IKrakowianka

05.01.2014 12:47
świetnie wygląda i smakuje

ben-ka

04.01.2014 10:15
Mnie też by smakowała:)

anemon

01.01.2014 20:25
Podoba mi się Twój pomysł na babkę.

pestka

18.11.2013 14:25
babki są bardzo fajne dla mnie do mleka

Ola1young

12.11.2013 14:08
uwielbiam takie ciasto ;)

gacopierz23

27.10.2013 21:49
fajny piegusek

Wafelek2601

27.09.2013 11:13
Dla mnie super

Ania67

26.09.2013 14:56
Oj zjadłabym taka teraz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat