Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z MAJONEZEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 1/4 szkl.
mąka pszenna 3/4 szkl.
aromat śmietankowy 1/2 łyżeczka
majonez 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z MAJONEZEM

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz majonezem na pulchną masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat śmietankowy. Wyłożyć sztywną pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Krok 1 - BABKA Z MAJONEZEM foto
2
Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec ok 40 minut.
Krok 2 - BABKA Z MAJONEZEM foto
3
Smacznego!
Krok 3 - BABKA Z MAJONEZEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 17.11.2013 21:38
moja ulubiona
msmors 07.04.2013 22:29
bardzo ciekawy przepis
mysza620 07.04.2013 18:41
ja kiedyś jadłam taką , jest super
bogusia19 07.04.2013 13:13
warto wypróbować
reniatka 07.04.2013 13:04
jaka fajna ta babka
Bernadeta1 07.04.2013 13:03
smaczna baba
dodi 07.04.2013 13:01
smakowicie wygląda
Rafał3 07.04.2013 12:41
mniam rewelacja
Boska_Agatka 07.04.2013 12:37
wygląda na bardzo smaczne ;-)
asiulaa2 07.04.2013 12:26
Ciasto robi się bardzo szybko, jest super puszyste i u mnie zjedzone jeszcze ciepłe :)
Janina 07.04.2013 12:18
Bardzo smaczne-takiej jeszcze nie jadłam
ewka1978 07.04.2013 12:16
myślę, że się skuszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak