Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z krówkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 15 dkg
masło 25 dkg
cukier 25 dkg
ajerkoniak 125 ml
jajko 4 szt
mąka pszenna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z krówkami

Margarynę utrzeć z cukrem i solą. Dodawać po jednym jajku i ucierać. Dodać ajerkoniak mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać drobno pokrojone krówki. Formę wysmarować i wysypać tartą bułką, piec około 45 min w 160 st. Sprawdzić patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.02.2012 08:17
super
oliwkowa
oliwkowa 04.06.2011 17:52
Extra :D:D:D
Edyta38 17.05.2011 18:02
extra
berys18 23.03.2011 08:28
fajny przepis
matii6 18.10.2010 14:38
na pewno będzie smaczna
Karolcia12 18.10.2010 14:16
musi być apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak