Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z krówkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dkg
cukier 15 dkg
mąka pszenna 25 dkg
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukierki krówki 15 dkg
ajerkoniak 100 ml
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z krówkami

Kroki postępowania

1

Masło utrzeć z cukrem na puszysto.Dalej miksując , dodawać po jednym jajku
Krok 1 - Babka z krówkami foto
2

Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać ajerkoniak ,wymieszać
Krok 2 - Babka z krówkami foto
3

Cukierki pokroić na kawałki, obtoczyć w mące.
Krok 3 - Babka z krówkami foto
4

Następnie dodać do masy, wymieszać
Krok 4 - Babka z krówkami foto
5

Przygotować formę z kominkiem, wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Powstałą masę wlać do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min. ( sprawdzić patyczkiem). Wyjąć, ostudzić, oprószyć cukrem pudrem
Krok 5 - Babka z krówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 15.08.2016 09:29
mniam ciekawy pomysl:-)
Urszula Świeca 08.08.2016 14:06
Dzięki za komentarze.))
Krystyna32 08.08.2016 08:21
smaczna babka
Franciszek 08.08.2016 00:35
dobra do kawy
mirosława4 07.08.2016 20:48
prezentuje się ślicznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak