Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z KISIELI WIŚNIOWYCH

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1 szkl
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel wiśniowy 1 szklnka proszku
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z KISIELI WIŚNIOWYCH

1/ Margarynę rozpuścić, wystudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a następnie stopniowo dodawać kisiel na przemian z margaryną. Całość dokładnie wymieszać.

2/ Przelać do foremki wcześniej nasmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 30-40 min do suchego patyczka. Wystudzoną posypać cukrem pudrem.

Polecam na zbliżające się Święta :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 26.03.2015 14:17
Jaki ma piękny kolorek!
Kasia35 26.03.2015 08:16
znam tą babkę :) jest pyszna
monika141 25.03.2015 20:43
fajna babka
gosia1988 25.03.2015 20:04
fajny ma kolor
irenka 25.03.2015 20:02
pyszniutka babeczka
RenataZ-et 25.03.2015 18:07
pyszna babka :)
Natalia40 25.03.2015 18:04
super baba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak