Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kaszy mannej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
mleko 2% 2 szklanki
jajko 4 sztuki
cukier kryształ 1 szklanka
tłuszcz do formy
sok owocowy 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier kryształ 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kaszy mannej

Przygotować formę wysmarowaną tłuszczem.Jajka wbić do emaliowanej miski, dodać cukier, roztrzepać i postawić na rondlu z wrzącą wodą, tak aby dno nie dotykało wody, ubijać do zgęstnienia.Kiedy masa zwiększy dwukrotnie swoją objętość, zdjąć z rondla i dalej ubijać do ostudzenia.Wsypywać po trochu kasze, lekko mieszając.Wyłożyć do przygotowanej formy i upiec w piekarniku.Gdy babka się zrumieni, zalać przegotowanym ciepłym mlekiem i ponownie wstawić do piekarnika.Kiedy babka wchłonie mleko, wyjąć.Odwrócić do góry dnem na okrągły półmisek i polewać sokiem owocowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak