Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jogurtem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 g
jajko 4 sztuki
mąka 450 g
cukier 250 g
olej 160 ml
cukier waniliowy 8 g
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jogurtem

Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Wlewamy jogurt, olej i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 170*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2013 00:14
prosta i bardzo smaczna babka
mysza75 22.08.2013 17:06
Pyszna babka :-)
gosia1988 09.08.2013 16:21
smaczna babka
Alex_M 07.08.2013 10:12
fajna babeczka :)
IwonaKa 04.08.2013 14:32
na pewno smaczna
Zdzisław 03.08.2013 18:25
jakie dobre ciasto
Kuchenka 03.08.2013 15:30
też dzisiaj będę robiła babkę :D
Janina 03.08.2013 15:20
Swojskie najlepsze;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak