Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jagodami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 g
mąka pszenna 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 szt
cukier 1 szkl
serek mascarpone 250 g
budyń waniliowy 1 szt
jagody 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jagodami

Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać porcjami mascarpone po jednym jajku i cały czas miksować na średnich obrotach. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń przesiać przez sitko dodawać porcjami do masy i mieszać drewnianą łyżką lub miksować na najwolniejszych obrotach. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Wlać połowę masy wsypać jagody i zalać resztą masy. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka. Babkę wyjąć z pieca i po około 10 minutach wyjąć z formy i ostudzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.08.2014 20:04
piękna babka
caralajna 15.07.2014 15:28
ale cudo, mniam
Grażyna13 14.07.2014 20:14
Podoba mi się :)
Malinka 13.07.2014 20:09
Babeczka I klasa!!!
mufinka79 13.07.2014 18:27
Ależ apetyczna babeczka :)
halina17 13.07.2014 17:54
Smacznie wygląda babka.
Megg 13.07.2014 17:08
przepyszna babka
Marta1986 13.07.2014 16:19
bardzo apetyczne
cukiereczek 13.07.2014 16:01
puszysta babeczka z jagodami Palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak