Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z gruszkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
mleko 0,4 szklanki
jajko 4 szt.
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
powidła śliwkowe 1 słoik
gruszki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z gruszkami

Kroki postępowania

1
Margarynę, cukier, kakao, i mleko zagotować na polewę i ostudzić. Odlać 0,5 szklanki na polanie ciasta.
Krok 1 - Babka z gruszkami foto
2
Do polewy dodać po kolei jajka ciągle miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać przez sito. Dodawać partiami mąkę na przemian z łyżką powideł ciągle miksując. Wsypać kakao i dokładnie zamieszać mikserem.
Krok 2 - Babka z gruszkami foto
3
Tortownicę z kominem wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto i lekko wygładzić.
Krok 3 - Babka z gruszkami foto
4
Gruszki obrać wydrążyć i pokroić w kostkę. Wysypać na tortownicę i lekko wcisnąć w ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok 40-50 min (do suchego patyczka).
Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i polać polewą.
Smacznego :)
Krok 4 - Babka z gruszkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.09.2013 08:22
Bardzo dobra, lubię taką.
monisia1977 18.09.2013 06:59
super wyglada
Renata9 17.09.2013 19:50
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak