Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z GRUSZKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag.
cukier 20 dag.
cukier waniliowy 1 szt.
mąka pszenna 40 dag.
jajko 3 szt.
aromat rumowy
sól
proszek do pieczenia 1 szt.
mleko 100 ml.
kakao 5 dag.
cukier kryształ 5 dag.
cukier puder
gruszki w zalewie 50 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z GRUSZKAMI

Utrzeć masło,cukier,cukier waniliowy,jajka,aromat,szczyptę soli.Dodać mąkę z wymieszanym proszkiem do pieczenia i mleko.Dokładnie wymieszać,Włożyć 2/3 wymieszanego ciasta do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.Gruszki pokroić w ćwiartkę i ułożyć na cieście.Do pozostałego ciasta dodaj kakao,3 łyżki cukru,nieco mleka.Wymieszaj i wylej na gruszki.Piecz w temp.180-190 stopni ok.45 min.
Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 07.12.2012 21:11
wyśmienite
Renataj 02.12.2012 10:49
Na zimę przygotowuję kompoty z gruszek - na kompot zawsze znajdę amatorów ale na owoce to już nie za bardzo. Dlatego przepis na babkę z gruszkami z kompotu z pewnością wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak