Babka z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajek

    6
  • olejek waniliowy

    1
  • margaryna

    1
  • łyżeczki proszku do pieczenia

    1 1/2
  • szklanka cukru

    1
  • szklanki mąki ziemniaczanej

    1/2
  • szklanki maki tortowej

    1 1/2
  • budyń

  • budynie waniliowe

    3
  • płaskie łyzki cukru

    4
  • mleko

    1 l
  • łyzka kopiasta masła

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzec z cukrem, dodając żołtka, potem obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta, dobrze wymieszac drewniana łyżka. Ciasto podzielic na dwie części. Jedną częsć wylać na blachę, w tym czasie ugotować budyń. Ugotowany budyń wylać na ciasto. Przykryć budyń drigą częscią ciasta.
Piec 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat