Babka z białek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    6 sztuk
  • masło

    1/2 kostki
  • mak

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, sypać powoli mak, nadal ucierać. Dodać 2 łyżki mleka oraz powoli dodawać mak i bakalie. Na końcu dodać pianę z białek, wymieszać. Upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 09.01.2012 00:08
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat