BABKA Z ADVOCATEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    175 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej

    50 mililtrów
  • margaryna

    1/2 kostki
  • likier adwokat

    100 mililtrów
  • cukier

    3// szklanki
  • biała czekolada

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - BABKA Z ADVOCATEM foto
Margarynę , olej, cukier i adwokata podgrzewamy mieszając. Masę studzimy. Do zimnej masy dodajemy po jednym żółtku.
Krok 2 - BABKA Z ADVOCATEM foto
2 łyżki masy odkładamy, a resztę łączymy z mąką, proszkiem oraz ubitymi na sztywno białkami.
Krok 3 - BABKA Z ADVOCATEM foto
Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 45-50 minut (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem)
Ostudzoną babkę polewamy polewą z rozpuszczonej białej czekolady z dodatkiem 2 łyżek masy adwokatowej

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat