Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z ADVOCATEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 175 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 50 mililtrów
margaryna 1/2 kostki
likier adwokat 100 mililtrów
cukier 3// szklanki
biała czekolada 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z ADVOCATEM

Kroki postępowania

1
Margarynę , olej, cukier i adwokata podgrzewamy mieszając. Masę studzimy. Do zimnej masy dodajemy po jednym żółtku.
Krok 1 - BABKA Z ADVOCATEM foto
2
2 łyżki masy odkładamy, a resztę łączymy z mąką, proszkiem oraz ubitymi na sztywno białkami.
Krok 2 - BABKA Z ADVOCATEM foto
3
Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 45-50 minut (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem)
Ostudzoną babkę polewamy polewą z rozpuszczonej białej czekolady z dodatkiem 2 łyżek masy adwokatowej
Krok 3 - BABKA Z ADVOCATEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak