Babka wiśniowo-czekoladowa z majonezem

Babka wiśniowo-czekoladowa z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt.
  • cukier drobny

    pełna szkl.
  • budyń czekoladowy

    1,5 op.
  • budyń owocowy

    wiśniowy 1,5 op.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    1,5 szkl.
  • majonez tradycyjny

    1 szkl.
  • mleko

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Babka wiśniowo-czekoladowa z majonezem

Mąkę podzielić na połowę - do jednej części wmieszać budyń wiśniowy i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, a do drugiej budyń czekoladowy oraz pozostałą łyżeczkę proszku.
Jajka ubić z cukrem na puszystą jasną masę. Stopniowo dodawać majonez oraz mleko i zmiksować dokładnie.
Podzielić całość na połowę - do jednej części wmiksować mąkę z budyniem wiśniowym, a do drugiej mąkę z budyniem czekoladowym.
Foremkę keksową posmarować tłuszczem i wysypać drobną bułką tartą.
Wylać połowę wiśniowego ciasta , na wierzch całe czekoladowe i na koniec resztę wiśniowego.

Piec ok. 45 min. w temp. 180*C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Bernadeta1 29.01.2016 21:47
często robię babkę z majonezem ale pomysł z budyniem bardzo mi się podoba, super efekt
Babeczka35 29.01.2016 18:10
Super babeczka:)
JulkaTomeczek 29.01.2016 10:30
Fajne ciasto
RenataZ-et 29.01.2016 09:56
fajna babka :)
Futka 29.01.2016 09:10
Świetna i bardzo pomysłowa babeczka :)
norweska20 29.01.2016 08:16
idealna do kawki
olkaaa 29.01.2016 07:29
brzmi ciekawie
Franciszek 29.01.2016 00:44
dobre do kawy
kd045 28.01.2016 22:32
fajny przepis ;)
Marta1986 28.01.2016 22:07
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat