Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wiśniowo-czekoladowa z majonezem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier drobny pełna szkl.
budyń czekoladowy 1,5 op.
budyń owocowy wiśniowy 1,5 op.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka pszenna 1,5 szkl.
majonez tradycyjny 1 szkl.
mleko 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wiśniowo-czekoladowa z majonezem

Mąkę podzielić na połowę - do jednej części wmieszać budyń wiśniowy i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, a do drugiej budyń czekoladowy oraz pozostałą łyżeczkę proszku.
Jajka ubić z cukrem na puszystą jasną masę. Stopniowo dodawać majonez oraz mleko i zmiksować dokładnie.
Podzielić całość na połowę - do jednej części wmiksować mąkę z budyniem wiśniowym, a do drugiej mąkę z budyniem czekoladowym.
Foremkę keksową posmarować tłuszczem i wysypać drobną bułką tartą.
Wylać połowę wiśniowego ciasta , na wierzch całe czekoladowe i na koniec resztę wiśniowego.

Piec ok. 45 min. w temp. 180*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.01.2016 21:47
często robię babkę z majonezem ale pomysł z budyniem bardzo mi się podoba, super efekt
Babeczka35 29.01.2016 18:10
Super babeczka:)
JulkaTomeczek 29.01.2016 10:30
Fajne ciasto
RenataZ-et 29.01.2016 09:56
fajna babka :)
Futka 29.01.2016 09:10
Świetna i bardzo pomysłowa babeczka :)
norweska20 29.01.2016 08:16
idealna do kawki
olkaaa 29.01.2016 07:29
brzmi ciekawie
Franciszek 29.01.2016 00:44
dobre do kawy
kd045 28.01.2016 22:32
fajny przepis ;)
Marta1986 28.01.2016 22:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak