Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wiśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/2 szklanki
cukier 1 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
margaryny 250 g
jaja 6 szt
budyniu wiśniowego 2 op
cukier wanilinowy 1 po
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wiśniowa

Margarynę ,żółtka i cukier utrzeć .Wsypać mąkę z proszkiem oraz budyniem,wymieszać .Wlać olej olej wymieszać ,następnie dodać ubitą pianek z białek i delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do formy o średnicy 26cm i piec 60min w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2012 19:54
Fajna babka.
Ela15 17.02.2012 12:19
wszystkie babki są super, ta też
Aneta2604 20.12.2011 17:59
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak