Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wielkanocna z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
jabłka 4
bakalie
cukier puder do posypania

Porada

Bakalie mogą być dowolne. Ja dodałam rodzynki i orzechy włoskie drobno posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, powoli dodawać olej nadal ubijając
Krok 1 - Babka wielkanocna z jabłkami foto
2
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać bakalie i cynamon. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia
Krok 2 - Babka wielkanocna z jabłkami foto
3
Dodać resztę składników do masy jajecznej i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec ok. 50 minut. Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem
Krok 3 - Babka wielkanocna z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.04.2015 16:55
świetna babeczka
gosia56 07.04.2015 12:21
pyszna babka;)
Damiano
Damiano 07.04.2015 09:38
extra babeczka
justynkag 07.04.2015 08:47
Tak, ta babka właśnie jest świetna, bo nie sucha dzięki dodatkom jabłek
IZABELA29 07.04.2015 08:28
pyszna bo wilgotna
Krystyna32 07.04.2015 07:22
apetyczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak