Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka waniliowo-kakaowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 g
jajko 6
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
ocet 1 łyżka
olej 3 łyżki

Porada

Po upieczeniu można polać polewą jeśli ktoś nie liczy kalorii.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka waniliowo-kakaowa

Kroki postępowania

1
Margaryne pokroić na mniejsze kawałki ,ucierać i dosypać cukry.Miksować aż masa zbieleje.
Krok 1 - Babka waniliowo-kakaowa foto
2
Następnie dodajemy po jednym żółtku .i dalej miksujemy.
Krok 2 - Babka waniliowo-kakaowa foto
3
Do zmiksowanej masy dodajemy ubitą pianę z białek ,i przesianą mąke z proszkiem do pieczenia.Mieszamy łopatką.
Krok 3 - Babka waniliowo-kakaowa foto
4
Wykladamy połowę masy do tortownicy, a do drugiej połowy dosypujemy kakao i wykładamy na jasną część.I pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.
Krok 4 - Babka waniliowo-kakaowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 12.11.2014 11:50
babeczka super ale nie jest niskokaloryczna
romanrafal
romanrafal 09.11.2014 18:07
pyszna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak