Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka w polewie czekoladowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 Łyżeczka
mąka pszenna 15 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
cukier 3/4 szkl
margaryna 250 g
aromat waniliowy
tłuszcz do formy
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Babka w polewie czekoladowej

Jajka ubić na parze na puszystą masę. Następnie dodawać cukier i cukier waniliowy, ubijać na parze do momentu aż masa zgęstnieje. Zdjąć garnek z wody i stopniowo dodawać margarynę, ucierając. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy, wymieszać. Wysmarować tłuszczem formę do babki, wylać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez ok.50 minut. Po upieczeniu polać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 13.09.2014 09:38
dobry deser
Megg 11.09.2014 20:11
super ciacho do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak