Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka w polewie czekoladowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 i 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 6 szt
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opak
olej 6 łyżek
ocet 1 łyżka
olejek cytrynowy
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babka w polewie czekoladowej

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, ucierając, stopniowo dodajemy margarynę.
Dodajemy obie mąki, proszek, olej, ocet, olejek, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.
Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu i wystygnięciu, polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 17.01.2014 18:32
Piękna baba!
Adamorek 17.01.2014 18:24
niezła z niej babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak