Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
mąka 350 g
masło 15 dag
cukier puder 35 dag
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. Gdy ubite stopniowo wlewać żółtka i nadal ubijać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy oraz stopiony, przestudzony tłuszcz, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy i piec przez 45 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.02.2014 22:02
Wygląda smakowicie.
Adam/ZUB3R 07.02.2014 11:50
wygląda smacznie
mela25 24.04.2013 07:07
bardzo dobra
Wafelek2601 08.05.2012 15:29
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak