Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 1 szkl
mąka tortowa 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki
czekolada deserowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Margarynę utrzeć z cukrem do białości.Wbijać po jednym jajku cały czas ucierając.Mąki przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać do połączenia się składników.Do gotowej masy dodać rodzynki i pokruszona czekoladę i wylać do wysmarowanej formy na babkę.Piec ok 50 min w temp 180st .Wystudzoną babke udekorować wg uznania..polewą ,lukrem ,bakaliami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 29.04.2014 21:32
Rewelacja!!!!Wygląda pysznie
gosia1988 23.04.2014 22:32
Na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak