Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 20 dag
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 20 dag
margaryna 18 dag
mleko 1/2 szklanki
Dowolny zapach
proszek do pieczenia 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

Margarynę rozetrzeć a następnie dodać jajka, cukier, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie całość wymieszać. Na końcu dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki według uznania. Piec ok. 45 minut. Po upieczeniu polać gotową czekoladową polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.11.2013 23:22
taką lubię
IlonaAlbertos 18.04.2012 21:36
Muszę kiedyś zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak