Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 25 dag
jajko 5
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1
sok z cytryny
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

Margarynę z cukrem ucieramy na średnich obrotach do białości i dodajemy po jednym jajku, cukier waniliowy, serek, sok z jednej cytryny oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Dobrze jeśli wylejemy ciasto do odpowiedniej formy, specjalnie przeznaczonej do pieczenia babek. Uprzednio formę posmarować delikatnie tłuszczem i podsypać lekko bułka tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec okolo 30 - 40 min. w temp. 190 - 200°C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 12.12.2012 17:20
pycha
Marta1986 24.01.2012 21:42
pyszne
Luki 14.01.2012 13:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak