Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
jajko 5
cukier 1 Szklanka
cukier waniliowy
mąka 2 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowania
galaretki 3

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia oraz zapach do ciasta. Następnie podzielić je na 3 części. Do każdej z nich dodać inną galaretkę. Najlepiej aby nie powtarzał się kolor. Wymieszać. Do formy na przemian wlewać po łyżce danego ciasta. Piec ok. godzinki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.10.2013 20:12
Smaczne i dla każdego.
plocia 19.10.2013 11:15
Zjem z przyjemnością :)
krokodyl 28.01.2012 01:25
warte spróbowania
gosia47-47 16.12.2010 17:42
super
wiktor188 07.10.2010 20:27
pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak