Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka twarogowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
olej rzepakowy 1 szklanka
twaróg zmielony 250 gram półtłustego
cukier 0,5 szklanki
cukier wanilinowy 16 gram
mąka pszenna 200 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka twarogowa

Jajka ubić z cukrami na puszystą masę, dodać olej i zmiksować. Zmielony twaróg dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i miksować do połączenia składników. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.05.2015 08:40
Bardzo ja lubię
Damiano
Damiano 17.05.2015 08:48
ekstra deser
Sroczka 16.05.2015 22:30
Pycha, zjadłabym kawałek takiej babki.
gosia56 16.05.2015 22:23
Bardzo lubimy taką babkę jest super;)
agnieszka214 16.05.2015 21:12
Musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak