Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka tulipan

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma 1 kost
jajko 6 szt
mąka 2 szkl
olej 0,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1i1/2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
kakao 2 łyżki
mak 2 łyżki
kisiel wiśniowy 1 bez cukru
kisiel cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka tulipan

Margarynę,cukier i żółtka utrzeć,dodać cukier waniliowy, mąkę z proszkiem, olej i ubite białka.Ciasto podzielić na 4 części:
Dodać:
do I - kisiel cytrynowy
do II - kakao
do III - kisiel wiśniowy
do IV - mak

Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką i kłaść warstwami kolejno od I do IV.
Surowe ciasto przekroić nożem wzdłuż.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.08.2013 20:53
Ale super pomysł :)
IZABELA29 24.11.2012 15:17
czasami takie formy się przydają
ben-ka 24.11.2012 13:55
baba olbrzym:)formę to masz dużą,taką rodzinną.
malaczarna23 06.05.2012 15:00
w formie babki jeszcze nie robiłam
Krystyna32 09.03.2012 10:56
pychotka
barbara11561 29.05.2011 10:25
Super:)
SyMiki 06.04.2011 19:54
pycha
Marzena40 31.03.2011 08:53
bardzo ładnie wygląda
Iwona51
Iwona51 29.03.2011 11:48
super
berys18 15.02.2011 09:07
wygląda ślicznie
Edyta38 10.02.2011 16:51
ale super baba:)
Anna169Hosz 05.12.2010 11:22
Podoba mi się.
matii6 25.11.2010 17:09
świetna, taka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak