Przepis i sposób przygotowania na: Babka Tulipan
Kroki postępowania
do I części - dodać budyń,
do II części - dodać kisiel,
do III części - dodać kakao,
do IV części - dodać suchy mak.
Każdą część osobno wymieszać.
jajko | 6 sztuk |
margaryna | 1 kostka |
cukier | 1,5 szklanki |
mąka pszenna | 2 szklanki |
olej | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 |
budyń waniliowy | 1 |
kisiel wiśniowy | 1 |
mak | 2 łyżki - suchego |
kakao | 2 płaskie łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: