Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śnieżna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 20 szt
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier kryształ 3 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śnieżna

Ubić pianę z białek, dosypując po trochu cukier zmieszany z wanilią. Na koniec zmieszać ostrożnie z mąką, wlać do szerokiego rondla wysmarowanego tłuszczem i bułką tartą. Piec 95 minut w 180 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.11.2015 11:08
pyszna babka
paula191919 13.07.2015 10:43
uwielbiam ją jeść!
Joanna108
Joanna108 11.02.2012 16:08
świetne i genialne w swojej prostocie ;)
plocia 14.07.2011 20:49
i lody do tego :) hehehe
Ania67 12.06.2011 17:46
świetna
stokrotka 17.12.2010 08:02
mniam....
Izabela28 16.12.2010 12:12
Szybka, a zarazem smaczna ta babka:)
Justyna73 01.12.2010 12:04
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak