Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śmietankowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie należy dodać szklanką kwaśnej śmietany, mąkę z przesianym proszkiem do pieczenia. Wszystko utrzeć na gładką masę. Nagrzać piekarnik na 220 stopni i piec ok 35-40 minut. (Jak ktoś lubi można dodać jakieś bakalie albo owoce, ja wolę bez dodatków.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 30.01.2014 10:27
Fajny przepis, zabieram do przetestowania :)
okrysia 01.11.2013 08:09
SMACZNE TO!
aisza1 23.10.2013 11:03
mniam mniam
Melania 23.10.2013 08:55
Muszę wypróbować, prosty i pyszny przepis :)
Magula 23.10.2013 08:04
lubię takie babki, chociaż jakaś płaska Ci wyszła
babajaga1969 23.10.2013 00:35
apetyczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak