Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ryżowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 torebka
cukinia 1/2 szt
boczek wędzony 100 g
jajko 2 szt
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat
Kurkuma mielona Prymat
szczypiorek posiekany do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ryżowa

Ryż ugotować. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.
Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagita 08.09.2015 15:52
Bardzo ciekawa babka :)
Kolorowa 08.09.2015 10:51
Ciekawa babeczka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak