Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puchowa*

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
margaryna 25 dkg
mąka ziemniaczna 2 szklanki
cukier 2 szkl.
mąka pszenna 6 łyzek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżki
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puchowa*

margarynę utrzeć z cukrem,po czym wbić kolejno jajka.do utartej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu ocet.dokładnie wymieszać i wlać ciasto do formy i piec 40 minut.jeszcze ciepłą posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 13.09.2011 15:32
o jej
Krzysztof42 23.12.2010 15:13
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak