Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 330 gram
cukier 180 gram
pomarańcza 1 sztuka (sok i skórka)
skórka kandyzowana z pomarańcz 2 łyżka
jajko 4 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 250 gram
lukier 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa

Zmiksować cukier z masłem na gładką masę, wbijać po jednym jajku wciąż miksując, wlać sok z pomarańczy, dodać mąkę, proszek i obydwie skórki.

Foremkę wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką, przełożyć ciasto i wyrównać.

Piec około 50 minut w 180' - do suchego patyczka.

Kiedy ciasto wystygnie polukrować i posypać skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isia 31.12.2012 18:17
pyszna
tomek18 31.12.2012 15:48
pyszna babeczka
miszelka 31.12.2012 13:33
piękna i na pewno pyszna :)
Zdzisław 31.12.2012 09:02
taka lubię do kawy
wyattearp 31.12.2012 08:58
to lubię !
iziona 31.12.2012 07:57
Cudna lubię takie cytrusowe ciasta.
cukiereczek 31.12.2012 07:50
super
miroslawa 31.12.2012 04:09
szybka, prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak