Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piwna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 3 szkl
jajko 4 szt
piwo jasne 1 szkl
olej 1 szkl
cukier 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

dodatkowo

polewa czekoladowa 1 opakowanie
owoce kandyzowane
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piwna

Kroki postępowania

1
Jajka zmiksować z cukrem na puszysto.
Krok 1 - Babka  piwna foto
2
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej a na końcu piwo. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 2 - Babka  piwna foto
3
Przygotować formę do babek z kominkiem posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni.Piec 45 min.
Krok 3 - Babka  piwna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 13.02.2017 17:51
ale super wypiek!!!
Bernadeta1 13.02.2017 16:42
piękna i na pewno bardzo smaczna babka
Patrycja33 13.02.2017 10:21
wygląda pięknie :)
Krystyna32 13.02.2017 07:28
bardzo apetyczna
Babeczka35 13.02.2017 06:42
Ciekawy przepis na babkę.
Ania321 13.02.2017 00:08
ciekawy przepis :)
Iwusia 12.02.2017 22:22
fajna ta babeczka
2milutka 12.02.2017 21:29
smaczny wypiek
Beatris 12.02.2017 21:27
Skusiłabym się na kawałeczek :)
adelajda 12.02.2017 21:14
Takiej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak