Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Piskowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
mleko 75 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka 350 gram
jaja 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
cukier 200 gram
kakao 5 łyżek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Piskowa

Tłuszcz ucierać z cukrem waniliowym , solą i cukrem , kolejno dodając jajka . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia .Razem z mlekiem dodać do całości . Ciasto podzielić na 2 części jedną wymieszać z kakao a drugą zostawić . Ciemne ciasto wlać do wąskiej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką . Na to wyłożyć ciasto jasne . Wymieszać widelcem , tworząc wzór marmurkowy . Piec ok 1 godz w temp 175 stopni . Wyjąć i ostudzić , posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 11.08.2013 12:34
wspaniała babka do kawusi
Olga_SK 11.08.2013 09:25
Uwielbiam babkę piaskową! Nie ma nic lepszego do niedzielnej kawki :)
cukiereczek 11.08.2013 09:16
prosta smaczna babka
Krzysztof15 11.08.2013 07:37
smaczna babka
Mniam 11.08.2013 00:13
Super ciasto do kawy.
treonina 10.08.2013 23:59
świetna babka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak