Babka piaskowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukier

    3/4 szk.
  • margaryna

    0,5 kostki
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szk.
  • mąka pszenna

    1 szk.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1
  • margaryna do smarowania formy

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić+cukier+cukier waniliowy+szczypta soli+żółtka+gorąca margaryna+mąka przenna+ziemniaczana+proszek do pieczenia.Wszystko przelewamy na tortownicę wysmarowaną margaryną i bułką tartą.Pieczemy 30-40min.150stopni.
Mąkę zawsze przesypujemy przez sito,wtedy ciasto jest bardziej pulchne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 19.03.2015 10:21
W sam raz na święta
mzap88 19.03.2015 10:04
pyyyyyyyyyyyyyyycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat